Pomozimo malom Davidu: Sedmomjesečnom dječaku potrebna nova jetra

DAVIDU KRUŠVARU iz Buzeta samo je sedam mjeseci, a za njim su već mjeseci teške bitke za život. Potrebna mu je hitna transplantacija jetre, a za operativni zahvat koji će se izvesti u Padovi treba prikupiti 95.000 eura.

S obzirom da polovicu troškova operacije koja Davidu znači život treba platiti prije pokretanja postupka transplantacije, a nemaju toliko novca, uz potporu buzetskog gradonačelnika Valtera Flega, Davidovi roditelji, Damiana i Denis Krušvar, odlučili su zatražiti pomoć građana.

David je rođen 24. travnja ove godine, a ima teško oboljenje jetre. Kako piše Barkun.hr, ubrzo po njegovom rođenju je ustanovljeno da dječak ima problema s jetrom. Naime, pretragama je utvrđeno kako u Davidovom organizmu nedostaje enzima zaduženog za razgradnju bilirubina u krvi. Dječak je u ubrzo dobio žuticu, nakon koje je uslijedila i ciroza jetre.

Roditelji su, tražeći pomoć, došli do klinike u Padovi, gdje je nakon niza daljnjih pretraga zaključeno da život malog Davida može spasiti samo hitna transplantacija jetre. S obzirom da se u Hrvatskoj ne obavljaju transplantacije te vrste na tako maloj djeci, nisu imali izbora te su morali  prihvatiti jedinu mogućnost za spašavanje dječakova života - skupo liječenje u Padovi. David se s majkom već ondje nalazi u bolnici.

S obzirom da nije donesena odluka o tome koliko će HZZO participirati u ukupnoj cijeni operacije, roditelji su zamolili za pomoć sve dobre ljude. Svi koji to žele, svoju donaciju za Davidovu operaciju mogu uplatiti na žiro-račun OTP banke 2407000-3205179242, s naznakom za Davida Krušvara.

I.M.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više