Ponovljeno suđenje Jelaviću: U srijedu svjedoči umirovljeni general Zagorec

NA PONOVLJENOM suđenju Nikici Jelaviću za četiri pokušaja ubojstva i ubojstvo Zorana Dominija svjedok Zdravko Šiškić rekao je kako su na prvom suđenju svjedoci iznijeli 90 posto laži.

Šiškić je dodao kako je ono što su govorili svjedoci na suđenju tzv. zločinačkoj organizaciji bile priče rekla-kazala iz pete ili šeste ruke. Šiškić je tada tvrdio da mu je Stjepan Puljak rekao kako je Nikici Jelaviću iznajmio stan u Maksimirskoj 108, a kriminalci su taj prostor koristili za praćenje ubijenog Vjeke Sliška.

Sliško i Dodić teško ranjeni u rafalnoj paljbi

Jučer je kod toga stana obavljena rekonstrukcija kojom se željelo utvrditi da li se iz njega moglo promatrati kretanje Sliška. Juraj Dodić i Vjeko Sliško su 1995. godine teško ranjeni u rafalnoj paljbi koja je uslijedila nakon što su izašli iz ureda u Maksimirskoj ulici.

Šogor ubijenog Sliška Mijo Kovčo je na suđenju sredinom rujna kazao kako mu je Zagorec prije tri godine u Beču rekao da iza pokušaja ubojstva i ubojstva Sliška stoji Hrvoje Petrač. Zbog toga je sutkinja Koraljka Bumči naredila da se Zagorec u srijedu dovede iz pritvora u Remetincu kako bi svjedočio u ovom slučaju.

Treće suđenje Jelaviću

Ovo je već treće suđenje Jelaviću za ubojstvo slučajnog prolaznika Zorana Dominija 1999. godine, pokušaj ubojstva Vjeke Sliška i Ivice Bertića te pokušaj ubojstva Sliška i Dodića 1995. godine. Jelavić je na prvom ročištu izjavio kako se ne osjeća krivim. Prošlu oslobađajuću presudu ukinuo je Vrhovni sud i zatražio novo suđenje.

Pročitajte više