Ponovno prosvjedovali hrvatski branitelji iz kampa "Valovine"

TRIDESETAK hrvatskih branitelja iz pulskog kampa Valovine jutros je blokiralo prometnice prema Središtu za obuku i pješaštvo Hrvatske vojske "Muzil", izražavajući po treći put u posljednjih mjesec i pol nezadovoljstvo nebrigom resornih ministarstava za rješavanje njihova stambenog pitanja.

Naime, 50-ak branitelja iz cijele Hrvatske zajedno sa svojim obiteljima već 13 godina živi u bungalovima kampa u Valovinama, u Puli, u vrlo lošim uvjetima. Oni traže rješavanje svoga stambenog pitanja te reviziju dodjele vojnih stanova.

Na današnjem prosvjedu branitelji su pozvali ministra obrane Berislava Rončevića i ministricu branitelja te potpredsjednicu Vlade Jadranku Kosor da odstupe s dužnosti ako nisu sposobni riješiti njihov problem.

Ovim prosvjedom, kako se danas čulo, branitelji šalju izravnu poruku Ministarstvu obrane. Također su najavili da će idući prosvjed održati nakon Nove godine, ispred samoga Muzila.

"Bolno je što se ministri pozivaju na zakone koji se nikada nisu primjenjivali. Tvrdimo da smo prevareni i izdani jer se do stanova dolazilo vezama i kriminalom. Takvim odnosom izdali ste hrvatske branitelje", izjavio je branitelj iz Zadra Josip Vukić.

Također, po njegovim riječima, u nadi da će im se riješiti životni problem obratit će se braniteljskim udrugama, a zatim će organizirati i prosvjed u Zagrebu.

Inače, branitelji iz pulskog kampa "Valovine" prije mjesec dana održali su prosvjed ispred gradske vijećnice kada su u znak ogorčenosti zbog nerješavanja svoga stambenog pitanja poderali Spomenice Domovinskog rata, dok su prije petnaestak dana blokirali prometnicu ispred pulskog brodogradilišta "Uljanik".

Foto: Arhiva

Pročitajte više