Popijač zbog Ježića odbrusio SDP-ovom županu Komadini: Dali smo Diokiju struju!



"ISTINA je kako društvo DINA - Petrokemija u Omišlju redovito dobiva električnu energiju, koja ni u jednom trenutku nije bila obustavljena te kao resorno ministarstvo najenergičnije opovrgavamo bilo kakve aktivnosti oko iznenadne i neplanirane obustave isporuke električne energije od strane HEP-a", navodi se u priopćenju Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Đure Popijača u kojemu je pismo Zlatka Komadine, primorsko-goranskog župana, nazvao velikom neistinom.

"Župan Komadina - nasjeo"

Dan ranije je župan Komadina u pismu premijerki Jadranki Kosor kao i nadležnim ministarstvima naglasio kako ima saznanja da je zbog obustave isporuke električnom energijom društvu DINA - Petrokemija u Omišlju u tijeku zaustavljanje rada petrokemijskih postrojenja kao i da postoji opasnost za stanovništvo i za okoliš. Komadina je zbog toga sazvao Stožer za zaštitu i spašavanje Primorsko-goranske županije. No iz Popijačeva ministarstva kažu da tako nešto ne može biti istina.

"Ovakvo postupanje župana Zlatka Komadine nam je u najmanju ruku čudno i neutemeljeno jer uopće nije kontaktirao nadležna tijela o činjeničnom stanju nego je vjerojatno nasjeo na informacije iz Uprave DINE te je bez ikakvog razloga prouzročio uznemiravanje javnosti", stoji u oštrom priopćenju ministra Popijača u kojem se dodaje da je neutemeljeno sazivanje Stožera zaštite i spašavanja Primorsko-goranske županije. Također, navode iz Ministarstva gospodarstva da će bilo kakvo gašenje električne energije DINA - Petrokemiji zbog neplaćanja računa biti strogo nadzirano i kontrolirano.

Vlasnik Diokija pokazuje otpor i protivljenje

"Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i dalje pokušava riješiti probleme vlasničkog, organizacijskog i financijskog restrukturiranju Dioki Grupe usprkos otporu i protivljenju vlasnika Dioki Grupe i neaktivnosti same Uprave", navodi se na kraju priopćenja.

Pročitajte više