poreč: premijer račan i vlada podupiru projekt "brijuni rivijera"

Hrvatski premijer Ivica Račan danas je prigodom posjeta Poreču novinarima rekao kako hrvatska Vlada i on osobno podupiru projekt "Brijuni rivijera", no to, dodao je, ne znači da se tim projektom trebaju pokriti "sve moguće radnje oko zemljišta koje su bile možda u sukobu sa zakonom ili u sukobu s moralom". L

"To treba rješavati na drugi način, ali s tog stajališta ne može se projekt osporiti jer je vrlo važan razvojni projekt za Istru i za cijelu Hrvatsku. Upravo zato u potpunosti podržavamo projekt 'Brijuni rivijera'", istaknuo je premijer Račan.

Mogu razumjeti određena nezadovoljstva s manipulacijom oko zemlje, rekao je Račan dodajući kako toga, nažalost, ima i u drugim dijelovima Hrvatske. No, istaknuo je, te probleme treba riješiti na drugi način, a ne rušenjem dobrog razvojnog projekta.

Odgovarajući na pitanje novinara, naglasio je kako o tome nije razgovarao s čelnicima pulskog SDP-a, koji inače osporavaju projekt "Brijuni rivijera". Prema njegovim riječima, oni su dužni provoditi politiku stranke. "I - koliko znam, to i provode, neovisno o njihovu stavu o koaliciji s IDS-om u ovoj izbornoj jedinici. Oni su slijedeći politiku stranke prihvatili koaliciju s IDS-om u ovoj izbornoj jedinici", zaključio je premijer Račan.

(Hina) dspo az

Pročitajte više