Porezna inspekcija kreće u maltretiranje firmi na Adventu

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

POREZNA uprava danas je na svojim stranicama objavila priopćenje o nadzoru Adventa u Hrvatskoj. 

"​Kroz provedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje", objavila je Porezna.

Dodaje se kako će još intenzivnije provoditi nadzore fiskalizacije tijekom adventa i predstojećih blagdana na cijelom području Republike Hrvatske.

Nadzori fiskalizacije obavljat će se očevidom u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja te drugim nadzornim aktivnostima. 

Nagradna igra Porezne: Prijavi susjeda da nahraniš uhljeba

Porezna uprava objavila je da je u tijeku kampanja i nagradna igra "Bez računa se ne računa" te poziva ljude da se, kako navode, "aktivno uključe u borbu protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije na tržištu".

Radi se o akciji koju je Index opisao u članku pod naslovom "Nagradna igra Porezne: Prijavi susjeda da nahraniš uhljeba".

>> Nagradna igra Porezne: Prijavi susjeda da nahraniš uhljeba

Vade se na zdravstvo i školstvo, a financiraju uhljebe

Hrvatska ima jedan od najviših poreza u Europi, a porezna presija sve jače i jače steže poduzetnike, ljude koji pune proračun i hrane sve brojniji javni i državni sektor. Kod argumentiranja potrebe plaćanja poreza tako se često u prvi red, a što je slučaj i ovdje, stavljaju zdravstvo i školstvo. No, prava istina je da se od silnih poreza financira sve veći i glomazniji javni i državni sektor koji raste usprkos smanjenju broja stanovnika.

Pročitajte više