Poruka iglu prosvjednika pokreta Occupy iz Davosa: "Da izbori nešto mijenjaju bili bi ilegalni"

NEPOSREDNO u blizini hotela u kojem noćenje košta 500 dolara, a u kojem će biti smještena svjetska ekonomska elita koja dolazi na Svjetski ekonomski forum u Davosu u Švicarskoj, niče kamp iglu kućica.

Zbog nedostupnosti Davosa i skupog puta do tamo kao i visoke cijene boravka u Davosu, elita je obično zaštićena od prosvjednika, međutim ove je godine drugačije.

U Davos su došli prosvjednici Pokreta Occupy i izgradili iglu kućice. Za gradnju jedne potrebno je 4 ljudi i 5 sati. Olakotna okolnost je ekstremno velika količina snijega u Davosu ove godine. Na jednom od transparenata stoji jasna poruka: "da izbori nešto mijenjaju, bili bi ilegalni".

Associated Press piše kako prosvjednici u kampu od iglu kućica imaju simboliku upozorenja eliti okruženoj sigurnosnim snagama da pripaze na svoje ponašanje kako sljedeće godine i oni ne bi spavali u snijegu. U većini zemalja, nade za oporavak su malene. Narod ne vjeruje državnicima, predsjednicima, menadžerima ni direktorima. Neizvjesnost vreba nad eurozonom, ali i brojnim drugim zemljama poput Irana ili Kine. Occupy pokret spremno čeka srijedu i otvaranje Svjetskog ekonomskog foruma.

Pročitajte više