Poslodavci opalili Kosorici pljusku u središtu HDZ-a: Puno pričate, a ništa ne radite!



PREMIJERKA Jadranka Kosor vjerojatno je predviđala kako će razgovor s novim čelništvom Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) biti vođen na ugodnoj razini pa je možda upravo zbog toga sastanak bio danas dogovoren u središtu HDZ-a umjesto u Banskim dvorima, no čini se da je bila neugodno iznenađena.

Naime, nakon današnjeg sastanka nije bilo zajedničke izjave, a čelništvo HDZ-a i HUP-a jedino se slaže u tome da su se dogovorili da će se dogovoriti - možda.

Puno pričate, a ništa ne radite

"Ovdje se previše priča, a ništa se ne radi. Iz dana u dan sve smo u lošijoj situaciji", rekao je novopečni čelnik HUP-a Ivan Ergović nakon sastanka u prisustvu Ivice Mudrinića, čelnika HT-a, Franja Lukovića iz Zagrebačke banke te Matka Bolanče iz Plive. Ergović je rekao kako je sljedeći sastanak dogovoren za desetak dana, ovog puta u sjedištu Vlade. 

"Nadam se da će taj sastanak dovesti do nečeg konkretnog", rekao je Ergović novinarima dodajući da će se inzistirati na rokovima i načinima provedbe gospodarskih reformi.

Kosor: Pa sastanci su tu da se razgovara

"Ukoliko se to ne dogodi bojim se da ćemo imati sve više ljudi koji će ostajati bez posla", rekao je Ergović okupljenim novinarima izražavajući bojazan da će se potrebne mjere dogoditi u predizbornoj godini.

"Čudi me da je to rekao, pa suština je sastanka da se sjedne i razgovara", komentirala je Kosor kada su joj novinari prenijeli što je Ergović rekao o sastanku.

Pročitajte više