Potpredsjednik Granić s mađarskim ministrom obrane

POTPREDSJEDNIK Vlade Goran Granić razgovarao je u četvrtak u Zagrebu s mađarskim ministrom obrane Ferencom Juhaszom o preustroju kroz koji prolaze oružane snage Hrvatske i Mađarske, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Granić je tijekom razgovora istaknuo važnost reforme oružanih snaga u Hrvatskoj iako zbog smanjenja broja vojnika ona predstavlja osjetljivo socijalno i političko pitanje, priopćio je Ured.

Oba sugovornika složila su se da su tehnološki razvoj i sposobnost vojnika ključni elementi za razvoj modernih oružanih snaga. Također, istaknuli su važnost regionalne suradnje oružanih snaga u sklopu zemalja Kvadrilaterale, ističe se u priopćenju.

Granić i Juzhasz izrazili su zadovoljstvo dobrim političkim odnosima dviju zemalja te su zaključili kako projekti koji potiču komunikaciju, gospodarsku razmjenu i razvoj zaslužuju podršku obje zemlje. Granić je naglasio važnost približavanja Hrvatske EU te svih priprema koje se poduzimaju da bi se to ostvarilo. Ministar Juhasz izrazio je podršku kretanjima Hrvatske u tom smjeru, stoji u priopćenju.

Pročitajte više