Potpredsjednik Vlade Simonić primio veleposlanika SCG-a

POTPREDSJEDNIK hrvatske Vlade Ante Simonić primio je Zagrebu veleposlanika Srbije i Crne Gore Milana Simurdića, priopćeno je iz Vlade.

Tijekom razgovora veleposlanik Simurdić je izrazio zadovoljstvo bilateralnim odnosima i suradnjom dviju zemalja. U tom smislu, rekao je, da je pokrenut dijalog dviju zemalja o otvorenim pitanjima oko viznog režima, povratku izbjeglih i prognanih, pitanju nestalih osoba, pitanju granica te rješavanju imovine fizičkih i pravnih osoba, nastavlja se u priopćenju. Dodaje se da je potpredsjednik Simonić naglasio kako su interesi dviju zemalja u mnogočemu potpuno isti, te kako dobri bilateralni odnosi otvaraju put rješavanju otvorenih pitanja.

Veleposlanik Simurdić istaknuo je kako su Srbija i Crna Gora, po pitanju socijalnog osiguranja spremne potpisati Sporazum o socijalnom osiguranju.

Po pitanju nacionalnih manjina, potpredsjednik Simonić upoznao je veleposlanika o osnivanju Savjeta za nacionalne manjine, a u skladu s ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina. S tim u vezi, potpredsjednik Simonić je pozvao veleposlanika Simurdića na Okrugli stol o provođenju Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, koji će se održati u utorak u Zagrebu.

Tijekom sastanka sugovornici su razgovarali i o pitanju Prevlake, ocijenivši je uspjehom obiju zemalja. Također su razgovarali o izbornom zakonu, pitanju dvojnog državljanstva te o kulturnoj suradnji dviju država, kaže se na kraju priopćenja.

Pročitajte više