Potraga za nekretninom nikad nije bila jednostavnija uz novu mobilnu aplikaciju

Foto: Press

KUPNJA ili najam nekretnine jedna je od najvećih odluka koju morate donijeti u životu i zato je važno temeljito istražiti tržište kako biste bili sigurni da ćete odabrati dom koji je pravi za vas i vašu obitelj, sada i u budućnosti. Na tržištu je velik broj oglasnika, a neke se nekretnine oglašavaju u više njih te zbog toga pronalazak kvalitetne nekretnine zahtjeva veliki trud i mnogo vremena. Kako bi postupak potrage za nekretninom učinila što jednostavnijim i uspješnijim, OTP banka d.d. je objavila jedinstvenu mobilnu aplikaciju Evomedoma koja prikuplja oglase nekretnina u Hrvatskoj i prikazuje ih na jednom mjestu.

Svi oglasi nekretnina na jednom mjestu

Evomedoma je mobilna aplikacija koja će vam uvelike olakšati potragu za nekretninom, bez obzira na to kupujete li prvu nekretninu, vikendicu ili nešto treće. Ne morate posjećivati više oglašivača jer se svi oglasi nalaze na jednom mjestu što omogućava lakši i brži pronalazak nekretnine koja zadovoljava vaše kriterije.

Kod kupnje nekretnine važno je brzo reagirati jer one najkvalitetnije u kratkom roku nestanu iz ponude. Zato je poželjno imati alat koji će vam pomoći u najbržem mogućem nalaženju idealne nekretnine. Unutar Evomedoma mobilne aplikacije za praćenje oglasa nekretnina možete kreirati vlastita pretraživanja prema kriterijima koje sami odaberete, a dopustite li, aplikacija će vas obavijestit svaki put kada se na tržištu pojavi nova nekretnina koja odgovara postavljenim kriterijima. Evomedoma aplikacija vam štedi vrijeme, a uz to vam može uštediti i novac. Naime, mobilna aplikacija omogućuje da na jednom mjestu provjerite ako se nekretnina oglašavan na više mjesta i jednostavno ustanovite je li negdje oglašena po povoljnijoj cijeni.

Saznajte što više informacija o nekretnini koju ste odlučili kupiti

U većini slučajeva nekretnina koju ste odabrali imat će barem neke sitne nedostatke zbog kojih ćete oklijevati oko kupnje. No, to ne znači da trebate odustati od te nekretnine jer možda je baš ona idealna za vas. Stari parketi, pločice u kupaonici koje vam se ne sviđaju ili kuhinjski ormari koje je potrebno hitno mijenjati - sve su to sitnice koje možete promijeniti kako bi odgovarale vašem stilu. Uz malo truda, to može biti vaš dom koji ćete zavoljeti. No, postoje i ozbiljniji nedostatci, koje možda ne možete pronaći u oglasima, a mogu biti od velike važnosti kod procjene kvalitete nekretnine. Ključne informacije koje mogu pomoći u tom procesu uključuju: identifikaciju vlasnika, njihova broja, imaju li vlasnici „čiste“ papire (vlasništvo 1/1), je li nekretnina uknjižena u zemljišnim knjigama, odgovara li stanje u katastru nekretnina u odnosu na stanje u naravi, ima li nekretnina uporabnu dozvolu te ima li i kakav joj je energetski certifikat. Također je korisno ispitati sve detalje gradnje te zatražiti i neovisno mišljenje građevinskog stručnjaka. Osim navedenih informacija i same cijene nekretnine, potrebno je obratiti pažnju i na troškove življenja što možete provjeriti s vlasnikom ili zamoliti informaciju nekoga od susjeda ako se radi o zgradi. O svim ovim stvarima potrebno je voditi računa, osobito ako nekretninu planirate financirati kreditom.

Nakon što ste saznali koje je sve informacije poželjno prikupiti o nekretnini koju želite kupiti, vrijeme je da preuzmete Evomedoma mobilnu aplikaciju i krenete u potragu za nekretninom koju ćete uskoro zvati domom. Sretno u potrazi!

Pročitajte više