Požar kod Trogira gase i snage Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

DVA Airtractora AT-802, dva Canadaira CL-415 i jedan helikopter Mi-8 MTV1 gase požar u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a jedan Airtractor AT-802 je na izviđanju na ruti Zadar - Knin - Zadar, izvijestilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH).

Dva Airtractora AT-802, dva Canadaira CL-415 i jedan helikopter Mi-8 MTV1 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažirani su u ponedjeljak u akciji gašenja požara kod Segeta Donjeg u Splitsko-dalmatinskoj županiji, navodi MORH i dodaje da je jedan Airtractor AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućen na protupožarno izviđanje na ruti Zadar - Knin - Zadar.

Tim besposadnih zrakoplovnih sustava angažiran je pet puta od lipnja

Od početka II. faze Protupožarne sezone, od 21. lipnja do 2. kolovoza 2021., zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH su sudjelovale u gašenju 47 požara, i to 19 u Šibenskoj-kninskoj, 15 u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 10 u Zadarskoj, dva u Dubrovačko-neretvanskoj i jedan u Primorsko-goranskoj županiji.

Pripadnici protupožarnih snaga Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvršili su 31 protupožarno izviđanje u županijama priobalja.

Tim besposadnih zrakoplovnih sustava angažiran je pet puta i ostvario je pet letova s besposadnim zrakoplovnim sustavom ORBITER 3 u trajanju od više od 13 i pol sati, a u cilju provedbe protupožarnih izviđanja i izviđanja opožarenih površina.

Pročitajte više