Požar na Hvaru još aktivan

Požar, koji je popodne izbio na otoku Hvaru između grada Hvara i Brusja, još je aktivan, a još se točno ne zna kolika je opožarena površina trave i makije.

U izvješću Državnoga vatrogasnog operativnog centra Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) navodi se da u gašenju požara na Hvaru, koji je dojavljen u 15,50 sati, sudjeluju tri kanadera, interventna vatrogasna postrojba MUP-a s Hvara te dobrovoljna vatrogasna društva iz Hvara i Jelse s ukupno 38 vatrogasaca i vozila.

Osim u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Državni vatrogasni centar MUP-a danas je primio dojave i o požarima u Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji.

Požar borove šume na predjelu Barotul na otoku Pašmanu lokaliziran je u 14,10 sati, a u tijeku su dežurstva i sanacija požarišta. Još nije procijenjeno koliku je površinu zahvatio požar u gašenju kojega su sudjelovala dva kanadera te vatrogasne postrojbe iz Biograda, Pašmana i Tkona.

Na području Gačelezi-Dragišići u Šibensko-kninskoj županiji opožareno je oko osam hektara trave, makije i niskoga raslinja, a požar je ugašen u 13,20 sati. U gašenju požara sudjelovala su dva kanadera i vatrogasne postrojbe iz Šibenika, Vodica i Zatona.

(Hina) xpp/xip yjn

Pročitajte više