Požega: Članovi Nezavisne liste V. Zeca pristupili HSP-u

NOSITELJ Nezavisne liste i predsjednik Skupštine Požeško-slavonske županije Vlado Zec danas je s još trima skupštinskim vijećnicima, na konferenciji za novinare u Požegi potpisao pristupnicu za Hrvatsku stranku prava.

Kako je Nezavisna lista do sada u Požeško-slavonskoj županiji koalirala s HDZ-om, predsjednik stranke Anto Đapić, nazočan svečanosti potpisivanja, izjavio je da "HSP do novih izbora neće praviti nikakvih teškoća da ta vlast i dalje funkcionira, no nakon lokalnih izbora, ovisno o rezultatima, HSP će odlučiti koga će si uzeti za partnera".

Nezavisna lista u Županijskoj skupštini ima osam vijećnika. Osim Vlade Zeca s Nezavisne liste HSP-u su danas pristupili i vijećnici Marija Lukić, Miro Potnar i Dražen Jozić.

Osim vijećnika HSP-u je pristupila i zamjenica župana za gospodarstvo Marina Jakovljević kao i članica Poglavarstva Vesna Cišper, tako da će Hrvatska stranka prava s dosadašnjim članom Ivanom Peićem osim u Klubu vijećnika imati i nove članove u Županijskom poglavarstvu.

"U HSP-u smo vidjeli priliku da ostvarenjem programa stranke učinimo još više i za Požeško-slavonsku županiju i Slavoniju u cjelini jer se i Nezavisna lista i HSP godinama bore za boljitak Slavonije", obrazložio je svoj prelazak. Vlado Zec.

Novim je članovima potpisivanje pristupnice čestitao Anto Đapić, napomenuvši kako ta odluka nije donesena na prečac, već da je plod dugotrajna promišljanja obiju strana.

"Već dugo razgovaramo kako pomoći Slavoniji i Baranji prema kojoj se često nedopustivo ponaša. Iako je dala najmanje 70 posto tereta u stvaranju hrvatske države, zaobilažena je u svim kapitalnim ulaganjima i državnim proračunima", rekao je Đapić.

Ustvrdio je kako će s novim članovima HSP nakon lokalnih izbora imati odlučnu političku ulogu u Požeško-slavonskoj županiji.

U HSP prelaze i predsjednici općinskih vijeća Velike i Jakšića Blaženko Gruić i Drago Pavlović, članovi Nezavisne liste, te dosadašnji nositelj Nezavisne liste za grad Požegu Ivo Pavić.

Slijedeći svoje vodstvo, uskoro bi u HSP, kako je rečeno, mogli prijeći još neki članovi Nezavisne liste.



Pročitajte više