Poziv autorima da sudjeluju na 14. danima hrvatskoga filma

Direkcija Dana hrvatskoga filma uputila je poziv hrvatskim filmskim producentima i autorima da zaključno do 20. veljače prijave svoja djela za sudjelovanje na 14. danima hrvatskoga filma što će se održati u Zagrebu od 4. do 9. travanja.

U današnjem priopćenju Direkcije navodi se da se prijaviti mogu producenti ili autori kratkometražnih filmova (do 30 minuta), srednjometražnih igranih filmova (do 70 minuta) te dokumentarnih, animiranih i namjenskih filmova (bez ograničenja trajanja), kao i glazbenih spotova, proizvedenih od veljače 2004. do veljače 2005.

Prijaviti se mogu i filmovi proizvedeni u inozemstvu ako su im autori hrvatski državljani.

O tomu tko će biti uvršten u natjecateljski raspored odlučit će selektori za pojedine kategorije, dok će filmovi koji ne uđu u raspored, uz pristanak autora, biti prikazani u Salonu odbijenih.

Prijave se podnose na obrascu dostupnom na web portalu www.film.hr ili osobno u MM Centru, Savska cesta 25, a ispunjene prijavnice mogu se dostaviti i e-mailom ili poštom na adresu Studentski centar (za Dane hrvatskoga filma), Savska 25, 10.000 Zagreb.

Osim uredno ispunjene prijavnice, podnositelji su dužni dostaviti i VHS ili DVD kopiju filma (svaki prijavljeni film na posebnom nosaču) za potrebe selekcije te najmanje dvije kvalitetne fotografije iz filma za potrebe kataloga i press službe.

Filmovi koje sektori odaberu natjecat će se za nagradu Oktavijan Hrvatskoga društva filmskih kritičara te za nagrade službenoga festivalskog žirija, Društva hrvatskih filmskih redatelja, tjednika "Glas koncila" i tvrtke "Kodak".

(Hina) pp/xip yjn

Pročitajte više