PPDIV najavio štrajk u "Belju"

Sindikat zaposlenih u poljoprivedi, prehrambenoj i duhanskoj te vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) najavio je danas da će radnici baranjskoga poljoprivrednog kombinata "Belja" d.d. 16. veljače početi štrajk, ako se u međuvremenu ne ispuni zahtjev o isplati dviju minimalnih plaća ili ukupno 10 milijuna kuna.

U pismu, koje je, među inima, naslovljeno premijeru Ivi Sanaderu, predsjedniku Hrvatskog sabora Vladimiru Šeksu, nekolicini resornih ministara te predstavnicima Hrvatskog fonda za privatizaciju i Ureda za socijalno partnerstvo, Sindikat navodi kako je spreman "i na druge oblike industrijskih akcija, poput blokada ili prosvjeda, koji će trajati dok se ne ispune zahtjevi".

Sindikat tvrdi kako ni nakon više upozoravajućih dopisa, razgovora sa županijskim i državnim dužnosnicima nije bilo učinka i razumijevanja te napominje kako je na nedavnu sastanku s ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petrom Čobankovićem i ostalim dužnosnicima "obećana pomoć".

Molimo Vas da učinite sve kako biste pomogli u izlazu iz sadašnjeg stanja, tako da ne bude štrajka, kako bi se na idućoj skupštini na miru mogle donijeti odluke o sastavu Nadzornog odbora i Uprave, a nakon toga i Vladine odluke o obliku privatizacije "Belja", ističe se u pismu Sindikata PPDIV-a.

(Hina) ivuč mć

Pročitajte više