pravosudna akademija: stručni skup o zaštiti djece

U Pravosudnoj akademiji održan je stručni skup na temu "Obiteljsko pravo: zaštita djece" na kojem su sudjelovali stručnjaci za obiteljsko pravo s posebnim naglaskom na zaštitu djece znanstvenici, suci, državni odvjetnici i djelatnici socijalne skrbi, priopćilo je danas Ministarstvo pravosuđa.

Svrha skupa bila je donošenje zaključaka koji bi poslužili Pravosudnoj akademiji kao temelj za organiziranje budućih seminara, savjetovanja i radionica.

Rad stručnog skupa doprinio je formiranju edukacijskog projekta na kojem će raditi Pravosudna akademija.

Projekt obuhvaća upoznavanje s pravnom regulativom s naročitim naglaskom na Obiteljskom zakonu, edukaciju i stjecanje znanja izvan pravnih okvira (subspecijalizaciju) koji se tiču osnovnog problema kao što su psihologija, pedagogija, psihijatrija i sl. kako bi se problematici vezanoj za zaštitu djece pristupilo interdisciplinarno.

Također sadrži stjecanje praktičnih znanja i vještina, jer će predmeti vezani za zaštitu djece s Centara socijalne skrbi biti preneseni na sudove i operativno djelovanje kroz kratke sastanke i brifinge svih sudionika u zaštiti prava djece i obitelji.

Radni skup na kojem su sudjelovali stručnjaci Pravnog fakulteta, Državna pravobraniteljica za djecu, predstavnici Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, zagrebačke Poliklinike za zaštitu djece, Državnog odvjetništva, Županijskog suda u Zagrebu i Hrvatskog pravnog centra treba predstavljati početak kontinuiranog stručnog rada na zaštiti prava obitelji i djece, kaže se u priopćenju.

(Hina) pp/xmd ymd

Pročitajte više