Predizborni skup HDZ-a u Kninu

NA PREDIZBORNOM skupu HDZ-a u Kninu peti s liste u IX. izbornoj jedinici Šime Prtenjača ocijenio da je glas za bilo koju stranku, osim za HDZ, glas za protivnike Hrvatske, jer, po njegovu mišljenju, male stranke, koje se pozivaju na hrvatstvo, neće prijeći izborni prag, pa će se glasovi raspršiti.

Na skupu na Trgu Ante Starčevića u Kninu, po kišovitom vremenu pred nekoliko stotina ljudi, Prtenjača je izjavio da je dosta izdaje nacionalnih interesa, progona hrvatskih branitelja, zatvaranja generala i šikaniranja svakoga tko hrvatski diše.

Po njegovim riječima, samo HDZ ima snage to promijeniti, "a ne oni koji su izašli iz te stranke i pozivaju se na pokojnog Predsjednika, kojemu su okrenuli leđa i izdali ono za što se najviše zauzimao - jedinstvo hrvatskog naroda."

Takvi, na sreću, više nisu s nama, kao i oni koji su Tuđmana i HDZ izdali godine 1994., ocijenio je Prtenjača.

Doseljenim Hrvatima iz BiH i onima u Bosni i Hercegovini poručio je kako HDZ neće dopustiti da budu odbačeni, nego će im vratiti sigurnost i dostojanstvo. Birače je pozvao da kao i 1990. svoj glas daju onima koji će Hrvatsku povesti naprijed, te nakon osamostaljenja ostvariti i drugi temeljni cilj HDZ-a - ravnopravno članstvo u Europskoj uniji.

Treći na listi HDZ-a, nekadašnji vaterpolist Perica Bukić rekao je kako se HDZ ima čime ponositi iz doba dr. Tuđmana, te da Ivo Sanader ima snage na čelu te stranke Hrvatskoj vratiti ponos i dostojanstvo.

Pročitajte više