Predprogram dubrovačkih ljetnih igara

Intendant Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender na današnjoj je konferenciji za novinare predstavio predprogram ovogodišnjih, 56., Igara.

Najavivši uspješno festivalsko ljeto, kazao je da će Dubrovačke ljetne igre ostati u krugu uglednih europskih festivala.

Ravnatelj glazbenog dijela Igara Neven Frangeš istaknuo je da je program sastavljen od uglednih imena iz svijeta.

Igre počinju 11. srpnja koncertom Dubrovačkoga simfonijskog orkestra s kornistom Radovanom Vlatkovićem, a završavaju 25. kolovoza koncertom Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem Vjekoslava Šuteja.

Frangeš je izdvojio nastupe tenora Marcella Giordania i L'orchestra filarmonica del teatro Bellini 7. kolovoza, tenora Ramona Vargasa, nastup Vladimira Spivakova i Moskovskih virtuoza 30. srpnja, korejskog glasovirista Kunwooa Tajka i nastup Baleta HNK iz Zagreba 14. i 15. srpnja.

U dramskom dijelu na rasporedu su dvije praizvedbe: Cervantesova "Don Quijotea" u režiji Ivice Kunčevića i izvedbi festivalskoga dramskog ansambla (21. - 25. kolovoza) te "Ondine" J. Giraudouxa u režiji Kreše Dolenčića i izvedbi istoga ansambla (27., 29., 30. i 31. srpnja). Ravnatelj dramskog programa Ivica Kunčević najavio je i gostovanje ansambla Splitskog ljeta s "Antigonom, kraljicom u Tebi", "Grižulom" Marina Držića, "Ekvinocijem" Ive Vojnovića i "Pričom o vojniku" Stravinskog u režiji Dore Ruždjak.

(Hina) xhspa ydd

Pročitajte više