Predsjednik Mesić primio izaslanstva sindikata policije i graditeljstva te Saveza vozača

Ured za odnose s javnošću predsjednika Republike priopćio je da je predsjednik Stjepan Mesić danas primio izaslanstva Sindikata policije, Sindikata graditeljstva Hrvatske, te Saveza vozača i automehaničara Hrvatske.

Predstavnici Sindikata policije upoznali su predsjednika Mesića s inicijativama da se donesu izmjene Kaznenog zakona kojima se predlažu strože kazne za djela protiv policijskih službenika i njihova bolja zaštita. Izvijestili su ga i o pregovorima oko donošenja granskog kolektivnog ugovora, kojima se traži adekvatna plaća, oprema i zaštita položaja službenika policije.

Izaslanstvo Sindikata graditeljstva Hrvatske upoznalo je predsjednika Mesića s problemima građevinskih radnika, kao što su cijena rada, zaštita na radu, rad na crno, nelegalne isplate i slično, te su s njim razgovarali o aktivnostima Sindikata u zaštiti radničkih prava, te o prihvaćenosti granskog kolektivnog ugovora.

Predsjednika Republike je izaslanstvo Saveza vozača i automehaničara Hrvatske izvijestilo o pripremama za Svjetsko prvenstvo profesionalnih vozača koje će se održati u Varaždinu od 3. do 5. rujna ove godine.

(Hina) xpp yjn

Pročitajte više