Predsjednik Mesić primio vlasnika TV Nove Ronalda Laudera

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić primio je Ronalda Laudera, osnivača i većinskog vlasnika tvrtke Central European Media Enterprises i vlasnika Nove TV, priopćio je večeras Odjel za informiranje Ureda predsjednika.

U priopćenju se navodi da je Ronald Lauder izvijestio predsjednika kako želi "stvoriti tv-postaju s najboljim vijestima, ali i producirati domaći program i domaće filmove s kreativnim mladima ljudima iz Hrvatske, kako oni ne bi morali odlaziti izvan Hrvatske u potrazi za poslom i projektima".

Rekao je također kako je prilikom osnivanja tvrtke CME htio stvarati vijesti na koje neće utjecati vlast, kaže se u priopćenju.

"Želimo imati i kameru Nove TV u Washingtonu", rekao je g. Lauder naglasivši kako želi da američke tvrtke i Amerikanci saznaju za Hrvatsku, navodi se u priopćenju.

Predsjednik Mesić podsjetio je kako je nekada postojala cenzura ili samocenzura, a sve u funkciji zadovoljavanja interesa jedine i vladajuće partije, i upravo je stoga za slobodu medija, ali i za razvoj demokracije u Hrvatskoj, važan pluralizam medija te zdrava konkurencija među njima, kaže se u priopćenju iz Ureda predsjednika.

Pročitajte više