Predsjednik primorsko-goranskog HSS-a o radu stranke

PREDSJEDNIK HSS-a za Primorsko-goransku županiju Ante Simonić, izabran na tu dužnost ovaj tjedan, izjavio je danas na konferenciji za novinstvo da mu je "prvi cilj uspostaviti redovito djelovanje stranke na tom području".

Simonić je izabran za predsjednika Županijske organizacije HSS-a na izbornoj skupštini kao jedini kandidat, s potporom predsjednika HSS-a Zlatka Tomčića, a nakon raspuštanja te organizacije od travnja ove godine bio je povjerenik HSS-a za Primorsko-goransku županiju.

Predsjednik županijskog HSS-a također je izjavio da je gradnja nove bolnice u Rijeci nužda, istaknuvši da je strateška vrijednost riječkoga bolničkog centra što je to jedini hrvatski klinički bolnički centar osim zagrebačkoga.

Dodao je da se u HSS-u zalažu za usporedan razvoj svih bolnica u Hrvatskoj kako se ne bi davala isključiva prednost nekoliko bolnica u Zagrebu.

Po njegovu mišljenju pri novom bolničkom centru na Trsatu treba biti i Dječja bolnica, koja se u tom slučaju preseljava sa sadašnje lokacije na Kantridi, kao i komora za hiperbarično liječenje.

Simonić je podupro gradnju sveučilišnog kampusa u sadašnjoj vojarni na Trsatu, napomenuvši da se HSS zauzima za to još od početka 1990-ih godina.

(Hina) xdsil ysp

Pročitajte više