Predsjednik saborskog Odbora za rad, socijalnu politiku i zdravstvo M. Turić uputio čestitku u povodu Međunarodnog dana Crvenog križa

Povodom Međunarodnog dana Crvenog križa predsjednik Odbora za rad, socijalnu politiku i zdravstvo Hrvatskog sabora Marko Turić uputio je danas čestitku svima kojima se bave humanitarnim radom, posebno Hrvatskom Crvenom križu, njegovim društvima i volonterima.

"Posebno smo im zahvalni na širenju humanosti i nesebičnom pružanju pomoći onima kojima je najpotrebnija", ističe se u priopćenju tog saborskog Odbora i dodaje da su poticanje i unaprjeđenje solidarnosti, međusobnog pomaganja kao i socijalna sigurnost građana osnovni ciljevi Crvenog križa.

"Pružanjem prve pomoći, organiziranjem i provođenjem akcija dobrovoljnog darivanja krvi, skrbi o nemoćnim, bolesnim, siromašnim i drugim ugroženim osobama, traženjem nestalih, smještanjem beskućnika, pružanjem pomoći i njege u kući, spašeni su mnogi životi i ublažene mnoge ljudske patnje.

Zato im čestitamo i pozivamo sve građane da se uključe u humanitarne akcije, bilo dobrovoljnim darivanjem krvi, bilo na drugi način pokazivanjem brige za one kojima je pomoć potrebna u cilju razvijanja humanijeg i socijalno pravednijeg društva", stoji u priopćenju saborskog Odbora za rad, socijalnu politiku i zdravstvo.

(Hina) pp/xdm yaz

Pročitajte više