Predsjednik trogirskog Općinskog suda razriješen na osobni zahtjev

PREDSJEDNIK Općinskog suda u Trogiru Željko Klanac razriješen je na osobni zahtjev s danom 6. kolovoza, a poslove sudske uprave do imenovanja novog predsjednika obavljat će sutkinja tog suda Nela Šostar, priopćilo je danas Ministarstvo pravosuđa.

Poslove sudske uprave u trogirskom Općinskom sudu sutkinja Nela Šostar će od Željka Klanca preuzeti 7. kolovoza, a prema Zakonu o sudovima tu ovlast ne može imati dulje od šest mjeseci.

Ministarstvo u priopćenju nije navelo zbog čega je Željko Klanac tražio razrješenje, no njegovo ime se proteklih mjeseci povezivalo sa slučajem Siniše Palade (34), sudskog izvršitelja trogirskog suda koji je osumnjičen za nestanka novca iz Ovršnog odjela tog suda i većeg broja spisa. Paladu se, naime, tereti da novac, koji je prikupio tijekom ovrha, nije predao ovrhovoditelju ili sudskom računovodstvu, već ga je zadržao za sebe. Do sada je utvrđen manjak od oko 640 tisuća kuna.

Ime dosadašnjeg predsjednika suda Željka Klanca u tom se slučaju pojavljuje nakon što je Ministarstvo pravosuđa utvrdilo da se u Ovršnom odjelu čak pet godina nije obavila kontrola. Za kontrolu je, naime, bio nadležan upravo predsjednik suda, u ovom slučaju Klanac, i njegov nadređeni, predsjednik Županijskog suda Igor Benzon.

Državno odvjetništvo je zbog toga zatražilo cjelovitu kontrolu rada tih sudova.

(Hina) xpp/xso yso

Pročitajte više