Predsjednik Vlade Ivo Sanader u posjetu Varaždinu

PREDSJEDNIK Vlade Ivo Sanader sa suradnicima posjetio je večeras Varaždin, gdje je s predstavnicima lokalne vlasti razgovarao o najvažnijim projektima u gradu i toj županiji.

Premijer Sanader je rekao kako razgovor nije išao u detalje, no u osnovnim crtama dobila se slika planiranog u Varaždinu i Varaždinskoj županiji u idućem razdoblju. Kad je riječ o projektima u poljoprivredi, dogovoreno je da će ministar poljoprivrede u iduća dva tjedna posjetiti Varaždinsku županiju kako bi od župana Sabatija doznao o kakvim se projektima radi. Vlada je zainteresirana i za druge projekte - od gospodarske zone do projekata u kulturi. Varaždin ima najveću površinu muzeja po stanovniku u Hrvatskoj, no ono što je dobro i dalje treba podupirati.

"Razgovarali smo o najvažnijim projektima koje smo počeli i na kojima smo surađivali s bivšom Vladom, i o nekim razvojnim planovima za koje se nadamo potpori ove Vlade. Premijer, ministri i predsjednik Sabora pokazali su razumijevanje za te projekte i nadam se dobroj suradnji na dobro Varaždina, Varaždinske županije i Hrvatske, rekao je novinarima na kraju razgovora s premijerom Ivom Sanaderom, predsjednikom Hrvatskoga sabora Vladimirom Šeksom, ministrom kulture Božom Biškupićem, ministrom unutarnjih poslova Marijanom Mlinarićem, ministricom europskih integracija Kolindom Grabar - Kitarović u Gradskoj vijećnici varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok. Na sastanku je bio i varaždinski župan Zvonimir Sabati.

Na novinarsko pitanje da komentira to što je danas, "prve nedjelje primjene Zakona o trgovini, nastala zbrka", premijer Sanader je rekao kako se zakoni moraju poštivati i da treba neko vrijeme da se spomenuti zakon uhoda. "Zakon mora služiti građanima, no moraju ga pratiti dobre organizacijske performance. Vlada će pratiti primjenu Zakona i vidjet će nakon toga treba li dopuna. Savršenog zakona nema i tek čekam izvješće od državnog inspektora, i nakon toga moći ću reći o čemu se radi", rekao je premijer Sanader.

Na pitanje o pozivima na obavijesne razgovore iz Haaškog suda, Sanader je rekao: "Politika se u to neće miješati. Međunarodni sud u Haagu postoji na temelju rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a. Hrvatska ima Ustavni zakon o suradnji s Haaškim sudom i ponašat ćemo se u skladu s tim dokumentima. Suradnju s Haaškim sudom želimo svesti u pravne, a ne političke okvire", rekao je premijer Sanader.

Nakon neslužbenog razgovora u varaždinskoj Gradskoj vijećnici premijer, predsjednik Hrvatskoga sabora i ministri bili su sa suprugama na koncertu "Ambassade Orchestra" iz Beča u varaždinskome Hrvatskom narodnom kazalištu.

Pročitajte više