PREDSTAVLJEN ROMAN "BALKANSKI BOLERO"

Roman "Balkanski bolero" Gradimira Radivojevića u nakladi riječke izdavačke kuće "Adamić" predstavljen je danas u Rijeci.

Riječ je o romanu koji se oslanja na stvarne događaje u zadnjih desetak godina na području bivše Jugoslavje. U središtu radnje je mlada žena koja je u zatočeništvu u srpskom logoru za vrijeme rata silovana, a nakon toga je rodila dijete. Ono je preseljeno u novu američku obitelj te nakon dvadesetak godina počinje tragati za svojim roditeljima.

Radivojević je kazao da je temu nosio nekoliko godina u sebi dok nije odlučio napisati roman. Rekao je da je želio postaviti pitanja što se događa u vrijeme kad dijete traga za roditeljima, o njegovu odnosu prema njima te o osveti i nekažnjenu zločinu.

Gradimir Radivojević, novinar i publicist, u novinarstvu je od 1965. Surađivao je sa 65 listova, časopisa, radijskih i televizijskih postaja u Hrvatskoj i inozemstvu. Objavio je 130 feljtona, najviše o pomorstvu. Do sada je objavio 11 knjiga iz pomorske publicistike i dva kriminalistička romana s temom o pomorstvu.

(Hina) xdsil ydd

Pročitajte više