Predstavljen udžbenik ˝Osnove tehničke termodinamike˝

SVEUČILIŠNI udžbenik ´Osnove tehničke termodinamike´ autorica Rajke Budin i Alke Mihelić-Bogdanić predstavljen je danas u prostorijama Školske knjige u Zagrebu, koja je nakladnik izdanja.

Drugo, dopunjeno izdanje udžbenika namijenjeno je studentima, sveučilišnim profesorima i svima koje zanima termodinamički proces, uvodno je rekao predsjednik Uprave Školske knjige Dragomir Mađerić.

U 15 poglavlja na petstotinjak stanica udžbenika opisan je proces termodinamike koja proučava makroskopska stanja i zakonitosti pretvorbe energije, popraćene toplinskim pojavama, u različitim fizikalnim i kemijskim procesima.

Udžbenik ´Osnove tehničke termodinamike´ ima vrlo važnu ulogu u sveučilišnom obrazovanju, posebice na tehničkim fakultetima, rekao je profesor Vladimir Mikuličić, koji je preporučio udžbenik studentima elektrotehnike.

Autorice jednostavnog i razumljivog udžbenika s grafičkim prikazima i brojnim formulama i zadacima su profesorice na dvama zagrebačkim fakultetima - Tekstilno-tehnološkom i Kemijskog inženjerstva i tehnologije.

O udžbeniku su govorili i akademik Božo Udovičić, urednik Zlatan Soldo te recenzenti Ivo Kolin i Branko Tripalo.

Pročitajte više