PREDSTAVLJENA BIBLIOTEKA "MALA KNJIŽNICA DRUŠTVA HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA"

Društvo hrvatskih književnika na današnjoj je tiskovnoj konferenciji predstavilo novu biblioteku "Mala knjižnica Društva hrvatskih književnika", u kojoj je objavljeno šest naslova. L

Riječ je o pet pjesničkih zbirki - "Soneti" Višnje Stahuljak, "4 počela" Ane Horvat, "Katapult" Stjepana Gulina, "Pjesme za prvu ruku" Zvonimira Baloga, te "Klondi" Milorada Stojevića, te romanu "Moj moza(i)k" Diane Rosandić.

Glavni urednik Borben Vladović upozorio je da naziv "Mala knjižnica" nije slučajan, obzirom da se oslanja na "Malu knjižnicu" iz 1954., odnosno zlatno razdoblje izdavaštva Društva hrvatskih književnika.

Cilj te biblioteke je, po Vladovićevim riječima, popuniti prazninu u izdavačkoj djelatnosti u Hrvatskoj, tiskanjem onih književnih rodova koji su na tržištu ugroženi, kao što je primjerice poezija. Prednost u tiskanju imaju članovi Društva, no tiskat će se i kvalitetni rukopisi onih koji nisu članovi DHK.

Uredništvo biblioteke ujedno je najavilo još 11 autora čije bi knjige trebale biti objavljene do ljeta, među kojima su Alojz Majetić, Ciril Zlobec, Sanjin Sorel, Vesna Parun, Anđelko Novaković, Jakša Fiamengo i drugi.

(Hina) xkt yaz

Pročitajte više