Predstavljena fotomonografija "Papa među nama"

FOTOMONOGRAFIJA "Papa među nama" u izdanju riječke izdavačke kuće "Adamić" i "Novog lista", koja je objavljena u znak poštovanja i sjećanja na treći pastoralni pohod pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj u lipnju ove godine, predstavljena je večeras u franjevačkom samostanu na Trsatu u Rijeci.

U ovoj knjizi na gotovo 300 stranica predstavljeno je nekoliko stotina fotografija u boji koje obuhvaćaju razdoblje od Božića prošle godine, odnosno od sječe smreke u Gorskom kotaru, koja je kao dar Svetom Ocu postavljena na trgu Sv. Petra u Vatikanu tijekom prošlih božićnih blagdana, do okončanja papina pastoralnog pohoda Hrvatskoj 9. lipnja ove godine.

Autori fotografija uglavnom su fotoreporteri "Novog lista" i "Karlovačkog lista".

U knjizi su objavljeni sve Papine homilije tijekom posjeta Hrvatskoj, te pozdravni govori predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića i svih mjesnih biskupa na području čijih biskupija je u lipnju ove godine boravio papa Ivan Pavao II.

Fotomonografija je, osim na hrvatskom, izdana i na engleskom i talijanskom jeziku.

Knjigu su večeras predstavili predstavnici "Adamića" i "Novog lista" a o njoj je govorio crkveni povjesničar fra dr. Emanuel Hoško.

Među brojnim uzvanicima, gospodarstvenicima, predstavnicima sponzora ovog izdanja, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije bio je nadbiskup riječki Ivan Devčić i potpredsjednik Vlade RH Ante Simonić.

Pročitajte više