Predstavljena hrvatska podružnica BenQ Mobile

BENQ KORPORACIJA, međunarodna kompanija za elektroniku iz Tajvana započinje poslovanje i na hrvatskom tržištu mobilne telefonije. BenQ Mobile CEE (Središnja i Istočna Europa) započela je poslovanje 1. listopada 2005. godine.

Nova kompanija iz Beča će upravljati poslovanjem za tržišta mobilnih telefona u 17 zemalja Središnje i Istočne Europe, uključujući i Hrvatsku. Predsjednik uprave regionalnog BenQ Mobilea je Josef Forer, a u Hrvatskoj direktor podružnice je Željko Gabud. BenQ Mobile najnovija je i najveća poslovna grupacija unutar BenQ Korporacije smještene u Tajvanu, koja je preuzela bivši odjel za mobilne telefone iz Siemensa.

U Hrvatskoj kompaniju BenQ Mobile CEE GmbH vodi profesionalan i iskusan tim iz područja mobilne telefonije: direktor podružnice Željko Gabud, Gordana Buljan kao Product menadžer, Ivana Mićin odgovorna je za Marketing i PR, a Ljubica Cvetko zadužena je za logistiku i podršku prodaji.

Što se branda tiče, BenQ će, kako globalno tako i lokalno, moći koristiti brand Siemens u periodu od 18 mjeseci od listopada 2005. godine te po isteku ovog razdoblja ko-brand BenQ Siemens u sljedećih 5 godina.

Željko Gabud, direktor hrvatske podružnice BenQ Mobilea, objasnio je da će mobiteli koji nose brand Siemens i dalje biti dostupni na tržištu. Najavio je da će se početkom 2006. godine predstaviti novi i modeli s ko-brandom BenQ Siemens.

Trenutačni udio na tržištu je 5.2% i šesta pozicija među međunarodnim proizvođačima mobilnih telefona.

U Hrvatskoj Siemens drži 30% tržišta, dok je razdoblju od 2001. do 2004 imao vodeću poziciju među proizvođačima mobilnih telefona. Siemens se trenutačno nalazi među prva tri proizvođača mobitela u Hrvatskoj, a cilj zagrebačke podružnice BenQ Mobile je ojačati poziciju na tržištu, kazao je Gabud.

Pročitajte više