Predstavljena knjiga "Modernizacija hrvatske uprave"

ZBORNIK "Modernizacija hrvatske uprave" ("Modernisation of the Croatian Public Administration"), koji je danas predstavljen na Pravnom fakultetu, teoretska je podloga za reformu uprave, rekao je dekan tog fakulteta Branko Smerdel.

Riječ je o dvojezičnom, hrvatskom i engleskom izdanju, koje je za objavljivanje priredio Ivan Koprić. Zbornik sadrži 19 studija, proširenih radova sudionika istoimene međunarodne konferencije održane 25. i 26. travnja u Zagrebu.

Recenzent knjige Stjepan Ivanišević ustvrdio je kako knjizi nedostaje kategorizacija radova na znanstvene i stručne, te da na kraju tekstova u hrvatskom izdanju nema sažetaka radova, kakvi postoje u engleskom izdanju.

"Zbornik je vrijedna publikacija, koja se više bavi rezultatima modernizacije uprave u zapadnoeuropskim zemljama, te mu naslov nije posve primjeren", istaknuo je Ivanišević.

Ministrica pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Ingrid Antičević Marinović izjavila je da s ciljem približavanja Europskoj uniji treba promijeniti propise, ali krajnji je cilj ipak dobiti dobrog i motiviranog državnog službenika. Za to je, po njezinim riječima, potrebna suradnja pravnih teoretičara i praktičara.

Akademik Eugen Pusić rekao je kako se Vlada mora pobrinuti da se sve ono što o reformi piše i provede.

Pročitajte više