Predstavljena knjiga "Obiteljski objed-ljeto", Drage Vukušića i Dragice Mirić

KUHARICA "Obiteljski objedljeto", dvoje autora ugostitelja Drage Vukušića i nastavnice u zagrebačkoj Ugostiteljskoj školi Dragice Mirić, predstavljena je danas u Klubu hrvatskih kulturnih djelatnika.

Autori u predgovoru ističu da se kuharica temelji na tradiciji domaće kuhinje i njihovim vlastitim iskustvima.

U knjizi su objavljeni ljetni tjedni jelovnici, a autori su nastojali kroz jela i namirnice udovoljiti načelima zdrave i pravilne prehrane. Uz svako jelo naznačena je njegova energetska vrijednost te način i vrijeme priprave.

Književni kritičar Branimir Donat, poznat i kao gastronomski stručnjak, izražava zadovoljstvo što su kuhanje autori predstavili kao ugodu, a zajednički objed kao očuvanje obiteljske tradicije.

Izdanje je vrijedno i po tome što nije regionalnog karaktera kakvih u Hrvatskoj ima veliki broj, nego nudi obilje recepata iz svih hrvatskih krajeva, dodao je.

Božica Mirić istaknula je da su naša hrana i namirice daleko zdravije od onih genetski modificiranih koje nam se svakodnevno nude. Ovom knjigom nastojali smo predstaviti sačuvane izvorne recepte koji su provjereni dugim kulinarskim iskustvom, rekla je.

Knjigu je likovno obogatio slikar i grafičar Matko Trebotić.

Kuharica "Obiteljski objed-ljeto" treće je zajedničko djelo dvoje autora objavljeno u "Mozaik knjizi".

Pročitajte više