PREDSTAVLJENA KNJIGA "VRATA" MIRKA IVANJEKA

Književni prvijenac Mirka Ivanjeka zbirka priča "Vrata", objavljena u biblioteci Zrno "Kršćanske sadašnjosti", predstavljena je danas u Zagrebu. L

Predstavljač Stjepan Lice istaknuo je da Ivanjekova knjiga, kao i brojna druga izdanja Kršćanske sadašnjosti, obogaćuje kulturnu i duhovnu sliku Hrvatske, te je primijetio kako to u našoj javnosti često nije dovoljno prepoznato.

Osvrćući se na Ivanjekove priče, Lice je rekao kako autor kroz njih nudi prave ljudske vrijednosti, koje se temelje na evanđelju, a obogaćuju srce i dušu svakog čovjeka.

Predstavljač Mijo Korade primijetio je kako Ivanjek vrlo dobro poznaje vodeća djela svjetske literature od epa Gilgameša do Biblije, koja za zapadnu civilizaciju predstavlja "knjigu nad knjigama".

Zbirka pripovijedaka znakovita naslova "Vrata" vrhunsko je štivo za svakoga od nas jer su na njezinim stranicama ispisane mudre izreke koje nam pomažu shvatiti život i smrt, odnos čovjeka prema Bogu i nadnaravnom svijetu, rekao je, uz ostalo, Mijo Korade.

O važnosti Ivanjekove knjige govorio je i direktor Kršćanske sadašnjosti Stjepan Pongračić.

Mirko Ivanjek (1950.) diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Dugi niz godina vodio je depozitarni odjel Nacionalne i sveučilišne knjižnice u dvorcu Stubički golubovec, a osnivač je i Kajkavijane, udruge za prikupljanje, čuvanje i promicanje hrvatske kajkavske baštine.

(Hina) xta ydd

Pročitajte više