Predstavljena nova Končareva Nina

KONČAR-INEM, predstavio je novu inačicu prijenosnika Nina, koji sada nosi ime Končar Nina 2. Nova Nina je u odnosu na prethodnicu pojačana snažnijom grafičkom karticom, podatke može pohraniti na čvrsti disk većeg kapaciteta, a poboljšana je i komunikacija sa lokalnom mrežom.

Nina 2 temelji se na provjerenom Intelovom 915PM čipsetu. Pogoni ju Intel Pentium M 750 procesor takta 1,86 GHz, frekvencije sabirnice 533 MHz te sa dva megabajta memorijskog međuspremnika. Radna memorija je DDR2, također takta 533 megaherca, a u osnovnoj konfiguraciji Nina 2 dolazi sa čak gigabajt iste.

Za pohranu podataka zadužen je čvrsti disk kapaciteta 80 gigabajta. Podatke sa diska moguće je zapisati dvoslojnim DVD/RW optičkim pogonom. Zaslon je već poznati 15,4 inčni TFT, nativne razlučivosti 1280 sa 800 točaka.

No, u Nini 2 iza njega stoji NVIDIA GeForce GO 6600 grafička kartica sa 128-bitnom sabirnicom i zasebnih 128 megabajta DDR memorije. Što se ulazno-izlaznih jedinica tiče, Nina 2 nudi tri USB 2.0 priključka, utor za PCMCIA kartice, mini-FireWire, infra-crveno sučelje, analogni priključak za vanjski monitor te S-Video izlaz, priključak za vanjske zvučnike i SP/DIF optički izlaz, te 3,5 milimetarski priključak za mikrofon.

Među posebnostima Nine 2 valja spomenuti serijski port, 4-u-1 čitač memorijskih kartica te Web-kameru. Komunikacija sa lokalnom mrežom i dodatnim uređajima također je poboljšana u odnosu na prethodnicu.

Končar Nina 2 sada ima gigabitni LAN priključak, Intelov 802.11g Wi-Fi, Bluetooth te 56K V.90 data/fax modem.

Pročitajte više