Predstavljeni stipendisti japanske vlade

Ovogodišnji stipendisti japanske vlade arheologinja Nataša Pokupčić i student druge godine Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu Tomislav Obradović danas su predstavljeni novinarima u Japanskom veleposlanstvu.

Nataša Pokupčić dobila je stipendiju za poslijediplomsko usavršavanje u Japanu, a Tomislav Obradović u Japanu će završiti dodiplomski studij. U cijenu stipendije uključeno je i učenje japanskog jezika.

Po riječima japanskog veleposlanika Kanamea Ikede hrvatski se državljani već desetak godina mogu natjecati za poslijediplomsko ili doktorsko usavršavanje u Japanu u 18 ili 24 mjeseca, a od prošle godine nudi im se i mogućnost dodiplomskih stipendija.

Kako je najavljeno, iduće godine japanska će vlada predstaviti nov program stipendiranja za studente japanologije, jer je od akademske 2004./2005. uveden dopunski trogodišnji studij japanologije na zagrebačkom Filozofskom fakultetu.

Sretan put i ugodan boravak u Japanu, stipendistima su poželjeli i nekadašnji japanski stipendisti - matematičar Vladimir Devide i saborski zastupnik Tonči Tadić.

(Hina) xkt ymc

Pročitajte više