Prekinuo malavijski gay par - jedan od partnera u novoj vezi sa ženom



NAKON što su osuđeni na maksimalnih 14 godina zatvora zbog "pokvarenosti i neprirodnog ponašanja" pa pušteni na slobodu, malavijski gay par je postao slavan diljem svijeta. No, novostečena slava je loše djelovala na Stevena Monjeza i Tiwongea Chimbalanga. U javnosti je procurila informacija da se par rastao te da je jedan od njih pronašao partnericu.

Drakonska kazna, koja im je izrečena po strogim malavijskim zakonima, poništena je prošlog mjeseca kada ih je predsjednik Bingu wa Mutharika oslobodio na temelju "humanitarnih osnova".

Želi normalan život pa započeo vezu sa ženom


Monjeza, koji je sa svih strana bio optuživan i negativno tretiran, rekao je kako više ne želi biti povezivan s homoseksualnošću te da želi voditi normalan život pa je započeo vezu sa 24-godišnjom Dorothy Gulo. Njegov bivši partner ipak je uvjeren da je Monjeza odabrao ženu samo kako bi ga povrijedio i ne brine se previše, jer se "ljubav ne može odglumiti“.

Peter Tatchell iz udruge za prava homoseksualaca rekao je kako je tragedija da je ljudska zadrtost i mržnja uspjela rastaviti  ovaj ludo zaljubljeni par. "Klanjam im se, oni su pravi afrički lavovi. Pomogli su nedovršenu afričku borbu za slobodu homoseksualaca, biseksualaca i transeksualaca“, rekao je  Tatchell.

Pročitajte više