Prevarant iz Šibenika uvjerio Karlovčanku da će ju zaposliti. Ukrao joj 7900 kuna

Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

PREVARANT iz Šibenika obećao je ženi iz Karlovca posao, a na kraju ju je prevario za 7900 kuna. Uspio ju je uvjeriti da mu navedeni iznos uplati za navodni certifikat koji joj je potreban za obavljanje posla, no ubrzo nakon uplate je shvatila da je prevarena i prijavila ga je policiji, piše KAportal.

Sve se odvijalo tijekom kolovoza prošle godine. Muškarac se Karlovčanki javio preko Facebooka i lažno joj je predočio, kako kažu u Općinskom državnom odvjetništvu, koje je protiv njega podiglo optužnicu, da će na karlovačkoj tržnici otvoriti agenciju za promet nekretninama. Zatim ju je uvjerio da će ju zaposliti "kao agenticu za nekretnine iako nije imao stvarnu namjeru to učiniti".

"Poticaj za osobu stariju od 50 godina"

"Kada mu je ona to povjerovala, rekao joj je da je prethodno potrebno da mu na ime troška školovanja i stjecanja certifikata za bavljenje prometom nekretninama kao i druge dokumentacije koju je potrebno ishoditi, putem aircasha i kodova za uplatu koje joj je poslao, uplati iznos od 7.900,00 kuna, lažno joj prezentirajući da će joj iznos od 2.400 kuna uplatiti prilikom isplate prve plaće, a da će joj 5.400,00 kuna vratiti u roku od nekoliko dana", kažu u tužiteljstvu, navodeći da je ona učinila kako je tražio jer nije imala iskustva za obavljanje tog posla.

"On mi je kazao da to nije problem jer se posao lako nauči, da će on zapošljavanjem osobe koja ima preko 50 godina dobiti poticaje od države. Rekla sam mu da sam u tom slučaju zainteresirana za posao. Nakon što sam mu uplatila novac, on je odugovlačio s odgovorima na pitanja kada bih trebala početi raditi, a govorio mi je potom i da vidi on da meni nije stalo do posla i da će odustati od svega. Izmotavao se, a onda je prestao sa mnom kontaktirati. Koliko znam, nikada nije otvorio agenciju", kaže prevarena žena.

Sačuvala je sve poruke koje je s njim izmijenila, a upravo one su bile ključan dokaz policiji tijekom istraživanja slučaja. Ispitan pred zamjenikom općinskog državnog odvjetnika, okrivljeni nije iznosio obranu i nije odgovarao na postavljena pitanja. Tužiteljstvo je od suda za njega zatražilo zatvorsku kaznu u trajanju od šest mjeseci s rokom kušnje od dvije godine, piše KAportal.

Pročitajte više

 

Pročitajte više