"Prema nalogu odozgo" Fimi-media radila i za ACI i za Hrvatsku poštu!

LISTA državnih tvrtki kojima je Fimi-media prodavala svoje usluge po znatno većim cijenama, sve je veća. Samo danas otkriveno je kako je tvrtka Nevenke Jurak sklopila posao s ACI-jem i Hrvatskom poštom, koji je naplatila po višestruko većim cijenama.

Fimi-media ACI-ju dva događaja naplatila 340 tisuća kuna bez natječaja!

Fimi-media tako je 2008. surađivala na organiziranju proslave 25. godišnjice ACI-ja, najveće hrvatske tvrtke nautičkog turizma, na čijem čelu je HDZ-ovac Anto Violić, a šef Nadzornog odbora je glavni tajnik vladajuće stranke Branko Bačić.

Posao s tvrtkom, koju je navodno direktorima državnih poduzeća predložio bivši premijer Ivo Sanader, sklopljen je neposrednom pogodbom bez natječaja, a u ACI-ju tvrde da se tako radilo zbog toga što oni nisu obvezni provesti javni natječaj. Fimi-media je obavljala PR i marketinške usluge za dvije ACI-jeve proslave u Splitu i Opatiji.

Za proslavu u Opatiji, koja se održala 1. srpnja 2008. godine, Nevenka Jurak je ACI-ju zaračunala 165.500 kuna, dok su za splitski sedmodnevni događaj u ACI-ju platili 169.977 kuna, piše Jutarnji list.

"Prema nalogu odozgo" Jurak radila i za HP!

Fimi-media je, među ostalima, poslovala i s Hrvatskom poštom. Ispovijest o tome za HRT dao je bivši član Uprave Pošte zadužen za marketing Jadranko Mijalić. Bliski susret s Fimi-medijom Mijalić je imao, kaže, prije nekoliko godina kada je za tvrtku morao organizirati božićni domjenak.

Domjenak je, kaže, mogao organizirati po znatno nižoj cijeni od one koju je ponudila Fimi-media. "Tu je došlo do konfrontacije između mene i tadašnjeg predsjednika Uprave Andreja Sardelića i nakon tjedan dana on mi je priznao da se radi 'o urgenciji odozgo' i da se mora provesti odluka", kazao je.

Podsjetimo, Fimi-media se posljednjih dana počela spominjati u medijima zbog toga što su Uskok i policija pokrenuli istragu o famoznom sastanku koji se 2007. godine dogodio u Vladi, a na kojem je, navodno, bivši premijer Ivo Sanader direktorima državnih poduzeća rekao da im Mladen Barišić, bivši HDZ-ov rizničar i direktor Carinske uprave, ima nešto reći.

Nakon toga je Barišić navodno održao nekoliko sastanaka s direktorima javnih poduzeća, na kojima im je sugerirao da posluju s tvrtkom njegove prijateljice Nevenke Jurak. Poslije sastanaka Fimi-media je dobila mnoge poslove s državnim tvrtkama.

Pročitajte više