premijer Sanader: podržavam Hebrangove poteze

Premijer Ivo Sanader rekao je danas u 'aktualnom prijepodnevu' da se u javnosti na silu pokušava nametnuti teza da ministar zdravstva Andrija Hebrang provodi čistke u zdravstvu, uzvrativši time SDPovki Milanki Opačić koja je ustvrdila da Hebrang u "revanšističkom pohodu ustrajava na smjeni ravnatelja KB Merkur Mirana Martinca" i upitala premijera "do kada misli tolerirati ministrove poteze".

"Ne samo da ih mislim tolerirati, nego ministra potičem da radi na ispravljanju nepravilnosti iz mandata vaše (koalicijske) Vlade, da poštiva zakone, ništa više", odgovorio joj je premijer Sanader.

Najavio je da će od Hebranga zatražiti preciznu analizu smjena ravnatelja u tri mjeseca aktualne i bivše vlasti, i naveo da po raspoloživim podacima u tri mjeseca njegove Vlade nije smijenjen ni jedan ravnatelj, dok ih je u prva tri mjeseca bivše (Račanove) vlasti smijenjeno 40-ak.

Poručio je da će Hebrang i u slučaju bolnice Rebro i Merkur, postupati po zakonu - ako netko ulazi u dugove, onda će za to, po zakonu, morati podnositi konzekvence.

Miran Martinac je izvanredno dobar liječnik, s dobrim ugledom, rekao je Sanader.

Dodao je da kao premijer od ministra zdravstva ne traži ništa drugo nego da poštuje zakone.

(Hina) xum/xtr ysšh

Pročitajte više