Premijer Sanader s izaslanstvom HRT-a

PREDSJEDNIK Vlade RH Ivo Sanader primio je poslijepodne izaslanstvo Hrvatske radiotelevizije, u kojem su bili ravnatelj HRT-a Mirko Galić, ravnateljica HTV-a Marija Nemčić te glavni urednik Informativnog programa Vladimir Rončević, izvijestio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Premijer Sanader upoznao je čelne ljude HRT-a s koracima Vlade u približavanju Hrvatske Europskoj uniji, te o procesu i dinamici pregovora koji Vladi predstoje već u prvoj polovici iduće godine.

Izaslanstvo Hrvatske radiotelevizije izvijestilo je premijera Sanadera o tijeku priprema za zasjedanje Glavne skupštine Eurovizije, koje HRT organizira u Dubrovniku u srpnju iduće godine, što će, rečeno je, biti odlična prigoda za promociju naše države u Europi.

Uloga javne televizije u procesu približavanja Hrvatske Europskoj uniji biti će iznimno važna, naglasio je ravnatelj HRT-a Mirko Galić, te dodao kako HTV priprema niz projekata koji promiču europske vrijednosti, a mnoge od emisija s tom tematikom počet će se emitirati već ove jeseni, navodi se u priopćenju.

Pročitajte više