Premijera predstave "dvije" na sceni Habunek HNK

DRAMA "Dvije" Tene Štivičić, u režiji Tee Gjergjizi Agejev premijerno će se izvesti 18. studenog na Sceni Habunek zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK), najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Drama "Dvije" bavi se pomalo neobičnim prijateljstvom dviju zagrebačkih dvadesetogodišnjakinja u koje se miješa isto tako neobičan ljubavni trokut. Kroz melodramsku priču i naizgled površan prikaz svakodnevnice izranja duboka i gorka slika poslijeratne hrvatske današnjice.

Drama "Dvije" bavi se mojom generacijom, koja je jaka, no istodobno je i žrtva vremena u kojem je odrastala, rekla je autorica teksta Tena Štivičić (1977.). Tekst je politički, iako se politikom ne bavi na vidljiv i izravan način, dodala je.

Redateljica Tea Gjergjezi Agejev pohvalila je dobru suradnju mlađe i srednje generacije glumaca. Glavne uloge imaju Ines Bojanić i Daria Lorenci, uz koje glume Vanja Matujec i Zijad Gračić.

Scenografkinja je Vesna Režić, kostimografkinja Mirjana Zagorec, glazbu je napisala Maja Žarković, oblikovatelj svjetla je Zoran Mihanović, a asistentica redatelja Nina Benović.

Drama je praizvedbu, u režiji Snježane Banović, imala u travnju ove godine u beogradskom "Ateljeu 212", kao prva drama nekog hrvatskog pisca igrana u Beogradu nakon rata i u režiji hrvatske redateljice.

Tom predstavom nastavlja se tradicija Scene Habunek u postavljanju djela mladih hrvatskih dramatičara.

Na dan premijere u Galeriji "Događanja" u Ivanićgradskoj 41, gdje je privremeno smještena Scena Habunek HNK, otvorit će se izložba plakata Drame HNK u Zagrebu.

Pročitajte više