Prepirka Dreleta i Jandrokovića, Njonjo mu rekao: Hodajte bez maske ako vam je u redu

Screenshot: Hrvatski sabor

SABOR će danas zaključiti prvu redovnu sjednicu nakon čega će otići na dvotjednu pauzu, a prije toga raspravljat će o Izvješću o ostvarivanju prava na besplatnu pravnu pomoć i utrošku sredstava u prošloj godini.

Nakon što je objavljeno da je SDP-ov Franko Vidović pozitivan na koronavirus, utvrđeno je kako je on prije dva dana prisustvovao zatvorenoj sjednici saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Na navedenoj sjednici, među ostalima, bili su glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek, šefica Uskoka Vanja Marušić, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, šef kriminalističke policije Antonio Gerovac i šef SOA-e Daniel Markić. Saborski zastupnici koji su isto bili tamo preventivno su ostali kod kuće, a zbog navedenog razloga danas se neće održati sjednice klubova.

Drele pričao o medicinskim sestrama, Jandroković ga prekinuo. Zatim su se prepirali

Zastupnik Domovinskog pokreta Davor Dretar, popularni Drele, prilikom izlaganja o Izvješću počeo je pričati o statusu medicinskih sestara, o razlikama između njih i saborskih zastupnika te se zapitao zašto će imati najavljenu stanku od dva tjedna.

Predsjednik sabora Gordan Jandroković ga je prekinuo i podsjetio da ne govori o temi izlaganja.

"Posve ste u pravu", odgovorio mu je Drele, na što mu je Jandroković rekao da može o tome govoriti u slobodnoj raspravi te je najavio kako će i on o tome pričati na konferenciji za medije. Nakon toga su ušli u kratku prepirku.

"Sad ću ja staviti masku na usta kao što ste vi stavili masku na usta svima nama koji bi vam se mogli usprotiviti u iduća dva tjedna", kazao je Drele.

"Inače, imate danas preko 1100 zaraženih pa vi hodajte bez maske ako mislite da je to u redu", uzvratio mu je Jandroković.

Pročitajte više