Prezervativima i crvenom bojom na zgradu splitskog SDP-a

SPLITSKI SDP jutros je osvanuo zaliven crvenom bojom. Ne zna se tko je to napravio. Policija je obaviještena o događaju, tragaju za počiniteljem. Zasada nitko nije preuzeo odgovornost.

Vandali su bojom gađali natpis SDP-a na pročelju zgrade na Bačvicama, a prilično je boje proliveno i pred samom zgradom. Po nijansi, reklo bi se, japansko crvena. Precizne pogotke u tablu SDP-a nepoznati je konceptualni umjetnik postigao uporabom prezervativa, koji su također nađeni na ulazu u zgradu.

Tko je gađao?

Napad bojom koincidira sa proširenjem istrage protiv HDZ-a te početkom suđenja bivšem šefu Ivi Sanaderu. Da nisu neki aktivisti dr. Duje Marasovića? Zvali smo ga, nije se htio javiti. Što je šteta, jer nema sumnje da bi imao nekakav sočan komentar.

Dosad ih napadali samo crnom bojom

Tajnica splitskog SDP-a Vesna Perak prijavila je policiji napad bojom i prezervativima. Došla je na posao oko 8,30 sati. Boja je poprskana svega koji sat ranije. "Boja je bila još svježa tako da pretpostavljamo da je netko to napravio jutros. Ne želimo od ovoga stvarati nekakav slučaj, sve smo prijavili policiji pa neka oni sada odrade svoj dio posla", kazala je Indexu Perak.

Ovo je prvi put, kaže, da ih "napadaju" crvenom bojom, dosad su vandali koristili isključivo - crnu. Šarali su se pentagrami, slovo U i slično.

Jaca plaši, a mladež zaliva?

Kako Jaca posljednjih mjeseci plaši crvenom Hrvatskom, ne bi bilo nikakvo čudo da je jedan od "osvještenijih" članova HDZ-e mladeži poduzeo nešto na svoju ruku ne bi li tako dokazao privrženost šefici... Da i narod vidi gdje izbija crvenilo... U prezervativu.

Pročitajte više