Prijatelj navijača Marina Zubčića: Još ne vjerujem da više nije s nama

NA MJESNOM groblju u Matuljima jučer je sahranjen 22-godišnji Marin Zubčić, navijač hrvatske reprezentacije koji je 12. lipnja preminuo u Klagenfurtu.

Marinovi prijatelji: Raul Bratović, Vedran Grgurić, Goran Lučin i Denis Ratković bili su s njim toga dana u Klagenfurtu. Jučer su se ponovno okupili, ali povod tužnog okupljanja bilo je pokop prijatelja.

Kako je Indexu rekao Goran Lučin, koji je s preostalom trojicom prijatelja nosio Marinov lijes, sprovod je bio tužan, ali istovremeno i "lijep".

"Mi koji smo s njim bili u Klagenfurtu nosili smo dresove hrvatske reprezentacije. To je bila simbolika kojom smo htjeli istaknuti kako je Marin umro", rekao nam je Lučin i dodao da su njegove prijateljice došle u bijelim vjenčanicama. Marinova djevojka na sprovodu je bila u crnoj vjenčanici.

Lučin nam je, također, rekao da je sprovod bio stresan za Marinovu obitelj, osobito za njegovog oca, a zaključio je da i njemu samome nije bilo lako suočiti se sa činjenicom da pokapa najboljeg prijatelja.

"Ovo nitko nije očekivao"

Denis Ratković nam je rekao da još uvijek nije svjestan da mu prijatelja više nema, a za sprovod je rekao kako je bio jako tužan i da se okupilo jako puno ljudi.

Dodao je da je uz Marina bio do posljednjeg trenutka te je rekao kako nitko nije očekivao da će Marin otići tako rano.

"Ali što je tu je, nazad ne možemo. Moramo nastaviti život i čuvati uspomenu na našeg prijatelja Marina", zaključio je.

Vedran Grgurić rekao nam je da je nakon svega bez riječi i da niti sam ne zna što bi rekao o odlasku Marina. Istakao je kako su na sprovodu nosili dresove hrvatskih reprezentativaca, što je bila njihova, ali i želja Marinovih roditelja.

"Teško je izgubiti prijatelja, ali moramo naći snage i nastaviti živjeti", rekao nam je Grgurić.

Svi su bili potreseni

Raul Bratović kaže da još uvijek nije svjestan da Marina više nema u njihovom društvu te dodaje da mu se "još uvijek nisu slegli dojmovi" oko njegove smrti i iznenadnog dolaska.

"Nas četvorica koji smo bili s njim u Klagenfurtu jučer smo nosili njegov lijes, ali vjerujte mi da nisam uopće ni vidio koliko je ljudi bilo na sprovodu. Sve je bilo jako tužno, a njegova obitelj i djevojka Jelena bili su jako potreseni", podijelio je svoje dojmove Bratović.

I.K.
Foto: Zdenko Padjen, Privatni album Marina Zubčića

Pročitajte više