Prijevoznici zbog skupljeg dizela traže korekciju drugih troškova

UDRUGE i komore prijevozništva, zajedničkom će koordinacijom zatražiti sastanak s resornim ministrom Božidarom Kalmetom i potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom na kojem će zahtijevati zbog poskupljenja dizela korekciju drugih prijevozničkih troškova.

Kako udruge i komore prijevozništva ne mogu direktno utjecati na cijene goriva, traži se smanjenje drugih opterećujućih troškova. U zajedničkoj koordinaciji sudjeluju predstavnici Gospodarskog interesnog udruženja te predstavnici prijevozničkih udruga unutar Hrvatske gospodarske komore, hrvatske obrtničke komore i Hrvatske udruge poslodavaca.

Marijan Banelli, predsjednik Gospodarsko interesnog udruženja Hrvatski cestovni prijevoznici napominje kako je sigurno da prijevoznici neće ići u nikakve blokade i prosvjede, no zato će njihovi zahtjevi prema Vladi biti "snažni i odlučni".

Neki od zahtjeva bit će potencijalna korekcija visokih cijena cestarina i mogućnost da se prijevoznicima prizna status izvoznika usluga uz povlastice. Sastanaka s Kalmetom i Polančecom očekuje se poslije Uskrsa.

V.M.

Pročitajte više