Priveden mladić koji je bacio bombu ispred HSP-a u Vukovaru

ISTRAŽNI sudac Županijskog suda u Vukovaru Nikola Bešenski odredio je 24 satni pritvor Zoranu O. (1975) iz Borova, osumnjičenog da je u srijedu navečer bacio ručnu bombu ispred prostorija HSP-a u Vukovaru.

Po riječima istražnog suca u naredna 24 sata Županijsko državno odvjetništvo treba sudu podnijeti istražni zahtjev a u protivnom osumnjičeni će biti pušten na slobodu.

Zorana O. te još dvojicu mladića iz Borova, svi srpske nacionalnosti, policija je uhitila u četvrtak ujutro nakon što su se prethodne večeri na terasi pravaškog Kluba, prvo verbalno a potom i fizički sukobili s članovima i simpatizerima HSP-a, koji su se ondje nalazili.

Nedugo nakon što su trojica mladića iz Borova napustila terasu, ispred prostorija HSP-a koje se nalaze pokraj terase, nepoznata osoba bacila je ručnu bombu M-75. U eksploziji su lakše ranjena dvojica članova HSP-a.

Nakon dvodnevne kriminalističke obrade, policija je jutros uz kaznenu prijavu istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru Nikoli Bešenskom privela osumnjičenog Zorana O., dok su druga dvojica sinoć pušteni na slobodu.

Na jutrošnjoj konferenciji za novinare načelnik PU vukovarsko-srijemske Josip Grčanac rekao je kako osumnjičeni Zoran O. nije priznao krivnju a o pojedinostima kriminalističke obrade nije želio govoriti. Osumnjičeni je poznat policiji odranije kao počinitelj nekoliko kaznenih dijela.

Grčanac je potvrdio da je jedan od uhićenih i prije zalazio na terasu pravaškog Kluba u Vukovaru.

Protiv svih sudionika u verbalnom a potom i fizičkm sukobu policija će podnijeti prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira, najavio je Grčanac.

Za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, za koje se sumnjiči Zoran O., predviđena je zatvorska kazna u trajanju od jedne do 8 godna zatvora.

Nakon saslušanja kod istražnog suca i određivanja pritvora, osumnjičeni Zoran O. prepraćen je u Okružni zatvor u Osijek.

Pročitajte više