Privedena 22-godišnjakinja koja je skrivala Cvitanovića; Korčulanski diler lociran?

KORČULANSKI diler Jakša Cvitanović za kojim se traga od prošlog ponedjeljka navodno je lociran, te se njegovo uhićenje očekuje vrlo skoro, objavila je Nova TV u Dnevniku.

Naime, prema njihovim izvorima policija je locirala telefonske razgovore Cvitanovića i njegovih pomagača, a Cvitanović nije pobjegao niti u Italiju niti u Crnu Goru, kako se pisalo u našim medijima proteklih dana. Cvitanović se navodno skriva u jednoj napuštenoj kući na Pelješcu.

U ponedjeljak popodne u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku privedena je 22-godišnja K.I. iz Lovišta s poluotoka Pelješca koju se sumnjiči da je u svojoj kući na Pelješcu skrivala Cvitanovića, za kojim je raspisana i međunarodna tjeralica. Djevojka, kod koje je policija pronašla 4 grama marihuane, je Cvitanoviću donosila hranu i vodu, te ostale stvari koje su mu bile potrebne.

Kako je objavio RTL, pretpostavlja se da je Cvitanović saznao za dolazak policije te je pobjegao iz njene kuće.

Tjeralicu za Cvika MUP je objavio i na svojoj internet stranici, a u obavijesti o tjeralici napominje se da je riječ o naoružanoj i vrlo opasnoj osobi te se moli neka svatko tko ima informacije o njemu javi na broj 92 ili na brojeve 01/6122-305 ili 01/6122-411 u sjedište MUP-a.

U tjeralici se navode samo opći podaci o Cvitanoviću, bez posebnih opisa ili nadimaka, te da ga traži dubrovački Županijski sud zbog nanošenja teške tjelesne ozljede.

Za dvojicu njegovih navodnih pomagača koji su u subotu privedeni u Istražni centar, Općinsko državno odvjetništvo je predložilo, a Općinski sud u Korčuli prihvatio, jednomjesečni pritvor.

Na slučaju radi 80-ak policajaca, a interna kontrola nije otkrila povezanost narko-mafije s policijom.

A.H.

Pročitajte više