Prodaje se Arena Zagreb!

INGRA će sutra ujutro objaviti međunarodni javni natječaj za prodaju Arene Zagreb kojim traže kupce zainteresirane za višenamjensku dvoranu koja je u Zagrebu izgrađena povodom Svjetskog rukometnog prvenstva, javlja Poslovni dnevnik.

Zagrebački holding šokiran: Nitko nas nije obavijestio!

Ingra je, podsjećamo, već i ranije najavljivala mogućnost prodaje ukoliko se način financiranja ne usuglasi s Hrvatskom vladom, Gradom Zagrebom i Zagrebačkim holdingom, a sada su pokazali da su svoju prijetnju spremni i ispuniti. U Gradu Zagrebu su šokirani ovim potezom jer ih, kako kažu, nitko nije obavijestio o prodaju. Zagrebački dogradonačelnik Ivo Jelušić rekao je kako oni redovito plaćaju svoje račune i dodao da Ingra to ne može učiniti bez suglasnosti Grada s kojim je potpisala ugovor. Istu stvar tvrdi i direktor Arene Zdenko Antunović, koji kaže da će Arena nastaviti s normalnim radom.

"Nitko nas nije obavijestio o prodaji Arene Zagreb iako se i to spominjalo u neslužbenim razgovorima. Ne znamo ni razloge zbog kojih se Ingra odlučila na takav potez jer plaćamo redovito sve obveze. Proučit ćemo i ugovor koji je sklopljen kako bismo vidjeli postoji li ta mogućnost", kaže predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović.

Ingra testira tržišnu vrijednost Arene?

Iz Ingre zasad ne žele komentirati raspisivanje natječaja za prodaju Arene Zagreb, a navodno su ga raspisali da bi ispipali puls tržišta, odnosno utvrdili koliko točno mogu zaraditi na prodaji Arene. Iz Ingre tako kažu kako se radi o legitimnom i transparentom procesu za ispitivanje interesa kupaca, ali ako stigne dobra ponuda, ne treba isključiti da će je Ingra prihvatiti.

Podsjećamo, prema potpisanom ugovoru bi Vlada i Grad Zagreb idućih 28 godina za Arenu trebali plaćati po 7,5 milijuna eura godišnje, a nakon sedam godina imaju pravo otkupiti dvoranu za 80,4 milijuna eura.

Pročitajte više