Jure Radić glavni krivac financijskog škripca Zagrebačkog holdinga

Jure Radić glavni krivac financijskog škripca Zagrebačkog holdinga

Tekst: M.M.
Foto:Admir Buljubašić (Cropix)

ZAGREBAČKI Holding imao je jednostavnu računicu kako se izvući iz nezavidne financijske situacije jer je tvrtka IGH trebala platiti više od 40 milijuna eura za zemljište Zagrepčanke, no čini se kako to nikako nije izgledan scenarij.

Naime, prema posljednjim podacima iz tvrtke IGH u kojoj stoluje Jure Radić za sada ne postoji namjera da se u skoro vrijeme uplati 41,04 milijuna eura, a kako piše Večernji list formalna zapreka za to su plombe koje su upisane na toj parceli. Ivo Čović prvi čovjek Holdinga kaže kako plombe nisu nikako prepreka iako nije riješen taj problem no ističe kako su glavni krivci za financijski škripac neuplaćeni novac za Zagrepčanku te neprodani stanovi u Sopnici-Jelkovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada još uvijek nema ni odluke hoće li Zagrebački holding raskinuti ugovor s IGH ako primjerice do kraja godine na uplate novac jer su procijenili kako bi u doba recesije teško našli kupca za to atraktivno zemljište.

Večernji podsjeća kako je Holding idealnu polovicu tog atraktivnog zemljišta u Heinzelovoj ulici prodao IGH-u prije godinu dana, ali je zbog financijske krize toj tvrtki dopustio da od 45,6 milijuna eura uplati samo deset posto, a preostali dio za godinu dana uz kamate od šest posto.

Neslužbeno se može doznati kako su u IGH procijenili da im je isplativije ponovno odgoditi uplatu i Holdingu plaćati zatezne kamate od šest posto nego u banci podići kredit za Zagrepčanku uz kamate od najmanje 12 posto, te se nadaju da će im Holding drugi put produljiti rok uplate.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara