Profesoru s PMF-a u računalo podmetnut eksploziv?

NAKON što je u utorak ujutro oko 8:10h došlo do eksplozije u kabinetu profesora Slavena Barišića kad je pritisnuo tipku za paljenje računala, policija je na licu mjesta obavila očevid.

Policijski službenici su iz profesorova kabineta izuzeli ostatke računala, koji su dostavljeni u zagrebački Centar za kriminalistička vještačenja.

"Policija nastavlja s istragom." - kazao je u razgovoru za Index operativni analitičar zagrebačke policije Davor Tor, pa dodao kako će policija više o uzroku eksplozije znati po završetku vještačenja izuzetih materijala.

Kako doznajemo iz zagrebačke policije, prof. Barišić je ozlijeđen u eksploziji, te je vozilom Hitne pomoći prebačen u bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, a podvrgnut je i operativnom zahvatu. Barišić je pretrpio ozljedu u predjelu potkoljenice lijeve noge, šake, podlaktice lijeve ruke i lijeve strane glave.

Budući da eksplozije računala, a naročito ne takve snage, nisu nimalo uobičajena pojava, uzrok eksplozije vjerojatno nije tehničke prirode..

Iako su u zagrebačkoj policiji još uvijek "zakopčani" po pitanju uzroka eksplozije, neslužbene informacije govore kako je u računalo prof. Barišića najvjerojatnije podmetnut eksploziv.

N.B.

Pročitajte više